Zaštićena koža i blistav ten

Našem tijelu potrebno je sunce! Sunčeva svjetlost održava našu rutinu spavanja tako da možemo biti budni tijekom dana i spavati preko noći. Sunčeva svjetlost neophodna je našoj koži i kostima, pomaže našem tijelu u proizvodnji vitamina D, koji nam je potreban za normalno funkcioniranje koštanih funkcija.

No sunčeva svjetlost također može uzrokovati štetu.

Yasenkin tim za istraživanje i razvoj svojim novim inovativnim proizvodom Skinage SKIN SHINE prah omogućio Vam je bezbrižno sunčanje koje je neizostavni dio života svih nas.

Sunčeva svjetlost putuje do Zemlje kao kombinacija vidljivih i nevidljivih zraka ili valova. Dugački valovi, kao što su radiovalovi, bezopasni su za ljude. No kratki valovi, kao što su ultraljubičasto (UV) svjetlo, mogu uzrokovati probleme. Najduže od tih UV zraka koje stignu do Zemlje zovu se UVA zrake. One kraće zovu se UVB zrake.

Prevelika izloženost UVB zrakama dovodi do opekotina od sunca. UVA zrake mogu doprijeti dublje u kožu od UVB zraka, ali obje utječu na zdravlje kože. Kad UV zrake uđu u stanice kože, one potiču proces razgradnje kolagena, elastina i hijaluronske kisline.

S vremenom posljedice izlaganja suncu koje su bile vidljive samo u stanicama postaju vidljive i na koži lica, vrata i ruku. Koža je sve manje elastična, postaje naborana i tanka. Što je veća izloženost suncu, to koža brže stari.

Koža ima sposobnost da se sama obnavlja. Vanjski sloj kože neprestano se guli odnosno oslobađa od mrtvih stanica kože i ponovo obnavlja.

Što smo stariji, koža se sve teže sama obnavlja. S vremenom UV oštećenja mogu uzeti danak Vašoj koži, i to ispod vezivnog tkiva. Kao rezultat toga koža razvija bore.

Nažalost, prevelika izloženost suncu izlaže nas riziku od karcinoma kože i melanoma te dolazi do oštećenja na razini DNA.

Kako sa SKINAGE SKIN SHINE prahom pripremiti kožu za bezbrižno sunčanje?

SKINAGE SKIN SHINE prah sadrži: 1000 mg GLUTATIONA, 1000 mg L-CISTEINA i 500 mg VITAMINA C

Štetnost slobodnih radikala činjenica je koju svi već znamo. Oni su jako reaktivni i teže neutralizaciji, odnosno vezanju s nekim drugim elektronom tako da postanu stabilna molekula. Te reaktivne molekule oštećuju DNA stanice i povećavaju rizik od karcinoma. Antioksidansi su ti koji se uspješno bore protiv slobodnih radikala i neutraliziraju ih.

Izloženost suncu potiče stavaranje slobodnih radikala pa je sve veća potreba za antioksidansima.

GLUTATION je glavni antioksidans ne samo u ljudskom tijelu već i u svim živim bićima izloženim oksidativnom stresu i štetnim učincima iz okoliša. Po svom kemijskom sastavu glutation je tripeptid. Sastoji se od tri aminokiseline: cistein, glicin i glutamička kiselina. Ključni je antioksidans, važan u metabolizmu hranjivih tvari i u reguliranju puteva bitnih za homeostazu čitavog tijela.

Tri ključne funkcije su mu:

  1. Glavni je antioksidans u tijelu, bez njega antioksidansi vitamin C i vitamin E ne bi mogli raditi svoju zadaću u tijelu
  2. Podiže imunološki sustav organizma
  3. Glavni je čistač organizma od otrova

Yasenka Skin Shine

Jedinstveni proizvod na hrvatskom tržištu koji donosi kombinaciju endgoenih i egzogenih antioksidansa.

Endogeni antioksidansi su oni koje naš organizam već sadrži, glutation je najjači endogeni antioksidans. Prednost uzimanja glutationa je ta da ga organizam prepoznaje kao vlastitog, u potpunosti ga iskorištava i ima mehanizam recikliranja istog. Egzogene antioksidanse (astaksantin, cink, selen) organizam ne iskorištava u potpunosti te ih je potrebno duže uzimati da biste dobili isti učinak.

Nije potrebno uzimati ga mjesecima prije odlaska na more. S Yasenka Skin Shineom priprema za sunce počinje 10 dana prije izlaganja suncu i sunčanju, preporuča se koristiti ga za vrijeme sunčanja te par dana nakon sunčanja. Konzumira se tako da se otopi 1 vrećica praha u 2 dcl vode ili soka i popije. Dovoljna je jedna vrećica dnevno.

Bilo da ste sretnica pa sunčeve zrake upijate na plaži ili ste ipak vezani za kontinent pa ste primorani posegnuti za onima u solariju, Skin Shine Vam omogućuje zdravu preplanulost.

Povezani članci

Ljepota

#OtkrijTajnu

SAVRŠENA SAM, ali imam malu tajnu... SAVRŠENA SAM (točka). Je li ijedna žena stala kod točke, uvijek postoji onaj (ako ništa drugo mali) ali. Često se događa da...

Ljepota

Što uzrokuje preuranjeno starenje i kako to spriječiti?

Starenjem se gotovo svi procesi unutar organizma usporavaju. Iako je starenje sasvim normalan dio života, kod nekih osoba taj proces počinje znatno prije no što je uobičajeno što nazivamo...

Ljepota

Yasenka Skinage Collagen Production Active – Probudite kožu iz sna i dajte joj energiju dana

Popis obveza Odbaciti djecu u školu Odraditi sastanak Predati izvješće Odraditi trening Pokupiti djecu Izlazak s curama Nedostatak vremena...

Izbor kolačića